Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!

Guide: Sådan rengør du din termokande

En termokande kræver ikke meget rengøring, men hvis du slet ikke gør den ren, vil du risikere, at der med tiden dannes mug eller sur lugt. Det kan blandt andet ske, hvis du glemmer at skylle den, efter den har været brugt, og du lader den stå i lang tid. Bliv klogere på, hvordan du rengør din termokande, herunder.

Brug ikke den samme termokande til kaffe og varmt vand

Selvom det kan være fristende, er det ikke en god idé at bruge den samme termokande til både varmt vand og kaffe. Du vil ofte se, at de forskellige kander har labels på, som indikerer, hvad den anvendes til, hvis du er til et arrangement, og det er der god grund til.

Den viser nemlig ikke bare, hvad der er i den pågældende termokande, men den sikrer også, at kanden udelukkende anvendes til én ting – og det er enten varmt vand eller kaffe. Lugten og smagen af kaffe er nemlig vanskelig at komme af med, når først der har været kaffe i en termokande.

Derfor er det langt nemmere at dele dem op, så det udelukkende er de samme kander, der anvendes til kaffe og varmt vand hver gang. Du bør derfor have to kander (find den bedste i denne termokande test), hvis du gerne vil servere kaffe og varmt vand til te for dine gæster.

Sådan rengør du din termokande

Hvis du vil rengøre din termokande eller termoflaske, er det vigtigt, at du anvender det rigtige rengøringsmiddel – og her anbefaler vi soda. Soda er fremragende til overflader af metal, da snavset efterfølgende løsner sig, så det nemt kan renses væk.

  1. Fyld termokanden med varmt vand og tilsæt soda: Du skal blot bruge en lille mængde soda og lade blandingen stå i en kort periode. Nu begynder snavset at rense sig, så du kan børste det af.
  2. Børst termokanden: Nu skal du anvende en flaskebørste til at skrubbe termokanden. Her skal du lægge nogle kræfter i, så du er sikker på, at du får fjernet alt snavs og kalk.
  3. Skyl termokanden: Når du er færdig med at skrubbe, og termokanden er blevet ren, skal du sørge for at skylle den grundigt. Efterfølgende bør du lade den stå åben, så den får mulighed for at tørre helt.
  4. Tilsæt salt, hvis termokanden lugter: Lugter termokanden surt, efter du har rengjort den, kan du forsøge at fylde den med koldt vand og tilsætte en skefuld salt. Lad den stå over natten og skyl den grundigt efterfølgende.